TISDAGSKLUBBEN FÖR ÖLANDSVÄNNER

Meddelande från Ölandsklubben i Stockholm

God fortsättning på det nya året!! 

Tisdag 21 januari 2020

TISDAGSKLUBBEN FÖR STOCKHOLMSVÄNNER

Start 18.00 Nalen Restaurang, Regeringsgatan 74

Tisdagen 21 januari inleder vi våren med besök av Tore Johnsson, vice ordförande i Sveriges Fiskares producentorganisation. Tore är alltjämt aktiv fiskare samt hamnkapten i Böda hamn och kommer att delge oss sina reflektioner kring fisket i Östersjön och vad regelverk och beslut innebär för näringens framtid.

Nalen Restaurang har under sommaren 2019 renoverat köket och baren och i vårt förfinande koncept erbjuds valfri 3-rätters från menyn för 450 SEK. Självfallet går det utmärkt att bara ta en eller två rätter om man så önskar. Kackelbryggeriets ÖPA finns självfallet till försäljning liksom Wannborgas viner och destillat och kanske kommer ytterligare någon produkt med Öländskt tema att dyka upp under våren ….

Ni anmäler som alltid er närvaro på föreläsningen genom att boka era bord själva genom någon av våra bokningskanaler enligt, ange ÖLANDSKLUBBEN när ni bokar, så vet vi att ni ska sitta i samma del av restaurangen.

Bokning sker via: www.nalen.com/restaurang

Tel: 08-505 292 01

www.restaurang@nalen.com

Tisdagsklubbens följande träffar under våren på Nalen är:

Tisdag 18 februari kommer Lennart Bohlin, projektledare för hamnutbyggnaden i Byxelkrok och mångårig kommunveteran i Borgholm. Lennarts engagemang för orten och ön saknar motstycke och här har ni chansen att höra honom berätta om nutiden och framtiden för gästhamnen i Byxelkrok.

Tisdag 17 mars gästas vi av Camilla Skogsberg & Jan-Erik Suominen från Wannborga Bränneri och vingård. Paret lämnade larmet i Stockholm och blev vinbönder på Öland 2016. Idag producerar de såväl vin som grappa, vodka, gin och andra ädla destillat. Flertalet av produkterna finns i sortiment på Nalen.

Tisdag 21 april avslutar vi våren med besök av Lars Wellin, världsarvets starke man och Ölands delegat i DUNC, ett samarbete mellan Världsarvet runt Östersjön. Tidigare chef för Skäftekärrs järnåldersby och projektledare för Kalmar län i ”leader”.

Väl mött kära Ölandsvänner!!

/ Jens Pörkenäs & Tom Anderzén

Adress: Nalen Restaurang, ingång hörnet Regeringsgatan/David Bagares gata

Det här inlägget postades i Tisdagsträffar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *