Hem

Ansökan om bidrag senast den 15 februari
Ölandsklubben förvaltar två olika fonder. Den ena är Ölandsfonden som har till ändamål att främja Ölands utveckling särskilt vad gäller verksamheter inom konst, kultur och naturskydd. Övriga relevanta projekt kan också få bidrag. Den andra fonden, Falks fond, är avsedd att ge medel till bevarande av kvarnar.

Läs mer om fonderna och ansökan här


Välkomna till vårmötet 2024
Datum för vårmötet är bestämt till den söndagen den 21 april. Separat inbjudan kommer att skickas ut via mail i god tid. Se till att meddela om ni bytt mailadress.

Talare är arkeologen och fotografen Jan-Henrik Fallgren som även blev Årets Ölänning 2022. Jan-Henrik kommer bl a att delge oss kunskap om de nya fynden vid Sörby Borg och en rad andra arkeologiska fynd. Han kan även berätta om skillnaderna mellan Öland och Gotland ur ett arkeologiskt perspektiv.


Tisdagsträff den 13 februari
Vårens första träff äger rum den 13 februari på restaurang Haga Deli i Vasastan och talare är Emma Rydnér som håller ett intressant föredrag om ämnet Världsarv på Öland och i världen. Inbjudan skickas ut på mail så se till att meddela om du har bytt mailadress!
Datum för nästa träff i vår kommer att meddelas senare!


Den 31 oktober 2023 hölls höstens tisdagsträff

Talare då var författaren Johan Theorin. Han kåserade över sin senaste bok Ristmärken, och om händelserna på ön krigssommaren 1940 som var inspiration till boken.


Höstmötet 2023
Höstmötet 2023 hölls torsdagen den 23 november i Gustaf Wasas församlingslokal vid Odenplan. Efter mötesförhandlingar och kroppkaksmiddag kåserade vår inbjudna talare Kim Teleman på ett initierat och entusiastiskt sätt om hårda levnadsförhållanden för kvinnor på norra Öland för drygt hundra år sedan. Detta har hon beskrivit i boken Christinelund – när ingen kan berätta: om kvinnorna i en nordöländsk by för hundra år sedan.

Den 5 augusti var det dags för sommarmötet 2023
Läs om mötet här:
http://olandsklubben.se/www2/moten/

 

Ölandsklubben har fyllt 100 år
Den ansenliga åldern firades furstligt den 20 oktober 2022 med en stor fest.

Det finns plats för fler medlemmar både på mötena och i klubben så du som ännu inte är medlem och känner de öländska rotsystemet kallar så du är hjärtligt välkommen att ansöka om medlemskap! Och du som redan är medlem får gärna värva fler medlemmar i din bekantskapskrets.

https://olandsklubben.se/www2/category/medlemsskap/